Aster NaafsMijn naam is Aster Naafs. Sinds 2015 heb ik mijn eigen coachingspraktijk: www.lifecoachbreda.nl opgericht en blijkbaar doen naam en mijn eigen geschreven teksten het goed want sindsdien zijn er heel wat andere coaches die beiden hebben overgenomen. Zie mijn column over concurrentie. Al meer dan 20 jaar begeleid ik dagelijks cliënten die op verschillende gebieden problemen hebben. Ik vind het een voorrecht dat mensen hun verhaal durven te vertellen. Ik zie kwetsbaarheid als een grote kracht. Door je kwetsbaar op te stellen, durf je vaste patronen te doorbreken.  Ik coach mensen hierbij.

Mijn core business is: mensen zo begeleiden dat ze het overzicht in hun leven terugkrijgen en zelf weer verder kunnen.

Ik coach bij psychosociale problematiek. Dwz. dat ik mensen begeleid en ondersteun in relatiegesprekken in welke vorm ook, individuele gesprekken voer rondom identiteitsproblematiek, rouwverwerking of andere verlieservaringen,  eenzaamheid, opvoedingsonmacht, levensfaseproblematiek, bijvoorbeeld bij geboorte van een kind, problemen op het werk, een gevoel van onrust en ontevredenheid ervaren, na overlijden partner of kind, na ziekte of tijdens chronische ziekte.  Maar ook balans tussen werk en privé, timemanagement, zelfwaardering en gesprekken op het gebied van acceptatieprocessen. Ik geef relatiegesprekken, individuele gesprekken en systemische gesprekken.

Online coaching is ook mogelijk.

Indien er sprake is van depressie, zware burn-out, trauma of dieperliggende problematiek of vermoedens ervan verwijs ik door tijdens de aanmelding of na de intake.

Door middel van kortdurende interventies kunnen cliënten vaak weer verder hun eigen leven oppakken.

Nadat ik mijn VWO diploma behaalde ben ik jarenlang over de wereld gaan rondtrekken (Afrika, Azië, Noord en Zuid Amerika, Canada, Europa). Reizen was en is een grote passie, hoewel het tegenwoordig een stuk makkelijker is dan toen ik mijn eerste lange reizen ging maken, zonder het bestaan van de mobiele telefoon. Ik heb op verschillende plekken gewoond, me gesetteld en weer afscheid genomen. Door mijn reizen en door mijn werk heb ik gezien hoe prachtig de wereld is, maar ook hoe hard die kan zijn.  Van dichtbij heb ik oorlog gezien, corruptie, natuurrampen, ziektes en rouw. Tegelijk was het een wens om mijn dochters de wereld te laten zien. De wereld is mooi, hard en soms meedogenloos.

Toch is er iets wat ik overal ter wereld heb mogen aanschouwen en dat is de behoefte aan verbondenheid, de behoefte aan samenhang, aan erkenning, aan veiligheid en liefde. Landen, werelddelen en mensen lijken zo verschillend, maar ondanks de geografische en uiterlijke verschillen zijn er overal terugkerende rituelen en waarden.

Juist aan die waarden werk ik met mijn cliënten in een coachingsproces. Niet alleen in het voelen van verbondenheid en compassie met een ander, maar ook door het maken van contact met jezelf, door zelfcompassie. Iets wat in de westerse wereld soms vergeten wordt, maar wat gelukkig langzaam aan weer mag.

Tijdens mijn reizen heb ik geleerd dat het er niet om gaat je te onderscheiden van anderen, maar dat er meer verbinding met een ander en met jezelf is wanneer je elkaar als gelijke ziet, elkaar respecteert, je je niet meer of minder succesvol voelt dan de ander, met elkaar meeleeft en elkaar iets gunt, dat fouten maken er nu eenmaal bij hoort en dat het niet werkt jezelf daarop continu te bekritiseren.

Ik ben begonnen met universitaire studies: Hoger Instituut Vertalers Tolken in Antwerpen (niet afgemaakt vanwege een schoolstaking), Cultuurwetenschappen (uit nieuwsgierigheid erbij). Bij terugkomst in Nederland heb ik de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Ik ben Triple p niveau 3 gecertificeerd. Ik heb eigen kracht workshops gegeven en heb rouwgroepen begeleid. Ik blijf me continu verdiepen in mijn werk door middel van trainingen (Kortdurende hulpverlening, Oplossingsgericht werken, Sociale Netwerk Versterking), cursussen en het volgen van seminars (o.a. high conflict divorces van Dr. Howard Hurwitz).

In 2017 heb ik bij Seetrue in Amsterdam de opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond. Ik geef mindfulness in individuele trajecten of in groepsverband.  Zie voor specifieke uitleg hiervoor het kopje mindfulness op mijn site.

In 2018 heb ik bij Seetrue in Amsterdam de opleiding ACT, Acceptance and Commitment Therapy afgerond. Ik geef ACT in individuele trajecten of in groepsverband. Zie voor verdere uitleg het kopje ACT op mijn site.

Wat ik regelmatig als feedback van cliënten krijg is dat ik luister zonder oordelend te zijn en aansluit bij hun gevoel. Ik kijk naar de persoon in plaats van alleen het probleem en ga uit van iemands kracht. Ik ben oprecht en betrokken.

“Someone to tell it to is one of the fundamental needs of human beings”
~ Miles Franklin