Alle referenties zijn pas na schriftelijk akkoord van de betrokkenen geplaatst en waar gewenst geanonimiseerd. 


Mei 2024: Ik ken Aster nu ongeveer drie jaar. Ik heb altijd al een negatief zelfbeeld gehad. De ene periode had ik er meer last van dan de andere periode. Tijdens mijn Hbo-opleiding voelde ik me vaak minder dan andere studenten. Dit kwam doordat ik moeite had met begrijpend lezen en destijds niet beschikte over een uitgebreid vocabulaire. Aster heeft me geholpen om me echt Hbo-waardig te voelen. Eindelijk was er iemand die in mij geloofde en de tijd nam om naar mijn verhalen te luisteren. Ik voelde me voor het eerst echt begrepen. Dit heeft mijn zelfvertrouwen enorm vergroot en mijn negatieve zelfbeeld compleet laten verdwijnen. Inmiddels ben ik klaar met mijn opleiding, maar ook tijdens het zoeken naar mijn eerste ‘echte’ baan denk ik vaak aan de gesprekken die ik met Aster heb gehad. Ik ben Aster enorm dankbaar voor alles wat ze voor mij heeft betekend en ik gun iedereen een Aster in hun leven. Bedankt, Aster!

Maart 2024: Ongeveer twee jaar geleden ben ik bij Aster gekomen omdat ik vastliep rondom mijn ziek zijn. Ik merkte dat ik hiermee aan de slag wilde gaan zodat ik daarna ‘hup weer door kon’. Door middel van ACT leerde ik dat dit precies een patroon is wat ik onbewust inzet en het mij niet altijd verder helpt. Door de verschillende opdrachten van ACT (sommige opdrachten passen beter bij je dan andere opdrachten) leerde ik meer over mijn waarden, mijn pijn en lijden en dus oude patronen. Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat mijn ziek zijn meer onderdeel is geworden in mijn leven, ruimte is gekomen om verdriet te hebben en de heftige emotionele lading rondom het ziek zijn is afgenomen. Ik ben milder geworden naar mijzelf en ik weet beter wat belangrijk voor mij is. Dit betekent overigens niet dat ik nooit meer in mijn eigen valkuilen trap of dat ik oude patronen altijd volledig uit de weg moet gaan maar ik ben mij er meer bewust van. Ik gun iedereen ‘een Aster’!

Bedankt Aster voor de inzichten en de fijne gesprekken waarbij ik mij veilig voel mijn emoties te uiten maar ook ruimte is voor humor. Anoniem.


Februari 2022: Ik heb me bij Aster aangemeld omdat ik me al langere tijd emotioneel erg uit balans voelde. Vooral in mijn werk had ik daar veel last van. Door de fijne en inlevende gesprekken met Aster ben ik gaan inzien dat ik reageer vanuit bepaalde, oude patronen. Ik kan steeds beter herkennen wanneer deze patronen opspelen en dat ik niet mijn gedachten ben. Bij Aster voel ik me heel veilig om te zijn wie ik ben en voel ik me niet geremd om mijn emoties de vrije loop te laten. Ook kan Aster mij op een liefdevolle manier een spiegel voorhouden.  Ik voel mentaal weer wat meer veerkracht en luchtigheid komen, ook al is dat met vallen en opstaan. Door de ACT tools sta ik steeds vaker stil bij wat ik echt belangrijk vind en oefen ik om afstand te nemen van mijn gedachten.  Aster, dankjewel voor je warme, invoelende gesprekken, je oprechte en soms ook confronterende feedback en dat je met me meedenkt zonder oordeel. Ik zou je absoluut aanbevelen! Sandra


Januari 2022: Ik zou graag mijn leven wat meer op de rit willen krijgen i.p.v. in de wildwaterbaan waar ik me nu begeef: ik ervaar veel onrust, mijn relatie is verbroken (waarom lukt het mij niet?), te hard werken op werk (ik werk in ggz en help cliënten en blijf maar geven), werk-privé balans is ver te zoeken, erg streng voor mezelf,  eenzaamheid (vriendinnen zitten in de kinderfase), wie ben ik, veel nieuwe dingen starten, maar niks afmaken enz. Ik kan rustig zo nog jaren verder, kabbelend en piekerend, maar wil weer positief in het leven staan en beter voor mijzelf zorgen. Maar alleen lukt het even niet. Hiermee meldde ik me aan.

Ik had weinig verwachtingen van het coaching traject van te voren. Het traject heeft zeker veel effect!! Ik sta met veel meer zelfvertrouwen in mijn leven! Ik heb me zelf veel beter leren kennen. Er is wel meer rust (of onrust die bij mij hoort?). De punten die ik hierboven beschreven heb, herken ik grotendeels nog altijd, maar met het verschil dat het niet mijn leven overheerst of er veel over pieker of verdrietig over ben. Bijvoorbeeld: Ik ben nog altijd streng voor mezelf (maar wel minder dan voorheen) en zou nog altijd positiever in het leven willen staan, maar merk dat ik ook weet dat het voor nu goed is en mijn best doe. Ik denk dat de grootste uitdagingen nog de eenzaamheid die je tegenkomt als vrijgezel en de chaos in mijn hoofd zijn. Overigens kan ik deze 2 aspecten nu veel beter accepteren.

De samenwerking met jou als coach was heel fijn!! Je bent toegankelijk. Je bent een klankbord. Ergens ben je ook “irritant” in een goede manier, omdat ik vaak “niks” mocht doen van jou in plaats van heel hard vechten. Je sluit goed aan
bij mijn behoefte en weet vaak wat ik nodig heb, ook als ik het zelf niet goed weet. Je geeft goede tips en geeft mij inspiratie. Soms zou ik meer richting willen, meer doelen, huiswerk, oefenen, dagelijks iets willen doen. Maar anderzijds vind ik structuur moeilijk en realiseer ik me dat mijn hoofd daar vaak geen ruimte voor
heeft/had. Ik zou je zeker als coach aanbevelen aan anderen.


Aster heeft mij enorm op weg geholpen door mij in te laten zien wat ik eigenlijk wellicht al wel wist maar even kwijt was.. Door allerlei oorzaken raak je soms in situaties verzeild die niet passen bij jouw persoontje, die niet meer in lijn liggen met je eigen ik. Aster heeft mij d.m.v. ACT op een hele fijne manier gecoacht en mij weer inzichten gegeven waardoor ik weer mijn eigen ik heb gevonden en dingen heb leren accepteren.

Hendrik


Beste Aster,

Bedankt voor jouw begeleiding.  Ik ben er heel blij mee en je hebt mij goed geholpen in mijn eigen tempo. Ik begon bij je omdat ik uitgeput was, radeloos,  met mijn kinderen in de pubertijd maar ook de groepsdruk in de vriendinnen groep niet meer goed aankon. Niet kiezen tussen FOMO of JOMO. Jouw coaching heeft mij de ogen geopend en mij geholpen de juiste keuzes voor MIJ te maken. Je hebt mij op mijn tempo benaderd,  mij mijn problemen laten vertellen, mij gereedschap aangegeven om in stresssituaties met mijn issues te dealen,  teruggekoppeld en weer geholpen. Ik ben nu in staat zelf verder te gaan en als ik op problemen stoot het aangereikte gereedschap te gebruiken. In mij te kijken, na te denken, diep door te ademen en te relativeren. Ik heb je ondertussen al bij vriendinnen aanbevolen en hoop zeer dat ze naar je toe komen voor hulp.  Bedankt!

Tina


Eind maart 2020 zocht ik contact met een coach omdat ik me niet erg fijn voelde. Ik had een flinke ruzie met mijn partner achter de rug en besefte me, hier wil ik iets in veranderen! Via wat zoekwerk op internet kwam ik terecht bij Aster.
De gesprekken heb ik als erg fijn ervaren en hebben me nieuwe inzichten in mijzelf gegeven. Vaak moest ik teveel van mezelf en moesten deze dingen ook goed of perfect zijn. Wanneer me dit niet lukte voelde ik me echt een loser, een slapjanus. Aster leerde me dit om te draaien en het luchtig te houden. Het coaching traject is me tot op heden erg goed bevallen; reden daarvoor om 1 keer per kwartaal
terug te keren om mijn focus scherp te houden en niet terug te vallen in mijn oude patroon. Aster zou ik daarom ook zeker aanbevelen aan anderen!!


Ik kwam bij Aster met veel vragen. Hoe kan ik mijn relatie redden? Hoe ga ik om met veranderende vriendschappen? Hoe kan ik mezelf weer een beetje terug vinden? Ik was meteen op mijn gemak en kon goed mijn verhaal doen. Door de scherpe vragen van Aster kwam ik er steeds meer achter waar de echte pijn zat: namelijk bij eenzaamheid. De ACT methode heeft mij handvatten gegeven om dingen anders en soms luchtiger te bekijken. Het heeft mij ook op veel vlakken bevestiging gegeven dat ik best veel al wel goed doe en dat ik mezelf mag zijn. Een van de lessen die ik heb geleerd is dat er niet altijd een oplossing te vinden is en dat is ook niet erg. Aster gaf mij tips mee waar ik thuis mee aan de slag kon en waardoor ik beter ben gaan communiceren met mijn partner. Daardoor zijn we nu weer op de goede weg en zitten we weer meer op een lijn. Daar ben ik dankbaar voor. Ik vind het lastig om mijn gevoel te verwoorden en daar heeft Aster mij goed bij geholpen, door de juiste vragen te stellen maar ook zeker door een stuk mensenkennis. Ik zou Aster absoluut aanraden als coach.. deskundig en betrouwbaar met af en toe ruimte voor humor waardoor het allemaal niet zo zwaar is. Ikzelf ben er nog niet maar heb nu wel de tools om  mee verder te kunnen. En loop ik weer vast dan weet ik waar ik moet zijn. Dank je wel!


In een half jaar heb ik met de ACT methode gewerkt aan het verminderen van stress en spanning, die ik in mezelf veroorzaakte. In eerste instantie kwam ik bij Aster terecht omdat ik coaching zocht in het spanningsveld tussen ondernemerschap en moederschap. Ik ben zelfstandig ondernemer en kwam op een punt dat ik verder wilde groeien in mijn bedrijf, maar dat niet aan kon vanwege stress die ik zelf veroorzaakte. In het begin was het intensief en soms onaangenaam om in te zien hoe mijn innerlijke patronen waren. Ik kreeg inzicht in mijn eigen gedachten, gevoel en gedrag. In de gesprekken met Aster, leerde ik met compassie en op een gezonde manier naar mezelf te kijken en aan het werk te gaan. Ik heb 6 gesprekken gehad, ca 1x per maand. Soms zakte de moed me in de schoenen halverwege zo’n maand en dacht ik ‘dit kan ik niet’. Toch had ik iedere keer voldoende bagage om zelf mijn weg te vinden en op die manier goede stappen te zetten.  Het is wonderbaarlijk hoe anders mijn leven nu is. Aangenamer, milder, liefdevoller. Ik ben heel bij dat ik Aster als coach ben tegen gekomen en dat ik deze stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling heb gezet.

Anoniem februari 2020


Ik meldde mij aan bij de praktijk met de vraag of jij mij kon coachen na het beëindigen van een lange relatie. Ik had veel verdriet en soms ook vragen waarom de dingen zo gelopen zijn. Het coaching traject heeft voor mij het beoogde effect gehad. Ik had het gevoel dat jij echt goed naar mij luisterde en vervolgens kritische vragen stelde waardoor ik inzicht kreeg in mezelf (mijn gedachtegang en mijn gedrag). Jij gaf soms woorden aan hetgeen waar ik de woorden niet voor kon vinden. Ik vond de samenwerking erg prettig met je. Vanaf het eerste moment voelde het direct fijn en wist ik dat ik vaker bij jou langs wilde komen. Het gevoel dat je er niet helemaal alleen voorstaat en dat er iemand met je meedenkt voelde voor mij erg goed op dat moment. Je durft ook echt kritische vragen te stellen en daardoor werden zaken duidelijker voor me. Op dit moment kan ik verder zonder hulp, maar ik sluit niet uit dat ik nog eens bij je langs kom. Ik zou je zeker als coach aanbevelen, dat heb ik zelfs al gedaan! Marit.

Ik kwam via een kennis bij jou met de vraag of je me kon helpen met de laatste hobbel in mijn persoonlijke disbalans en innerlijke onrust. In een viertal gesprekken ben ik veel dichter bij ‘mijn eigen ik’ gekomen en kwam ik erachter dat ik de persoonlijke bevestiging en het vertrouwen meer bij mezelf moest vinden dan via bevestiging van anderen. Het contact met jou was prettig, vertrouwd en warm, ik kon vanaf minuut een mezelf zijn en dat voelde erg fijn. Ik kan nu op eigen kracht verder en dat voelt goed! Theodoor.


Ik ben aanvankelijk bij Aster gekomen voor een crisis die ik ervoer in mijn relatie. Gedurende het traject zijn we er achter gekomen dat hier eigenlijk een zoektocht naar mijn ware zelf onder zat. Aster heeft me begeleid om me hiervan bewust te worden en hier mee om te leren gaan. Zodat ik vervolgens steeds meer mijn echte identiteit heb kunnen vinden en ben kunnen gaan leven. Een intens traject wat me erg veel heeft gebracht. Daarnaast is Aster ook iemand waar je gewoon erg fijn mee over van alles en nog wat kan praten. We hebben naast het intense traject dan ook erg veel gezellige gesprekken gehad. Kortom, van harte aan te bevelen!


Ik kwam met de vraag hoe ik me minder alleen kon voelen, en makkelijker vrienden kon maken naast dat ik sociaal ingesteld ben. Na twee weken bleek al snel dat dit niet is waar mijn echte ‘pijn’ zit. Binnen de zeven weken heb ik mezelf zoveel beter leren kennen, en bewuster gemaakt over hoe ik met al mijn gevoelens om kan gaan. Nu ben ik pas 22 jaar en valt er nog genoeg te leren, maar Aster heeft heel fijn met mij gereflecteerd over van alles en nog wat. Door de bewustwording kan ik zelf weer op eigen kracht verder. Ik zou Aster ook zeker als coach aanbevelen, de mensenkennis die zij met zich meebrengt is een fijn perspectief op je eigen belevenissen. Bedankt Aster.


Ik ben bij jou gekomen omdat ik er tegen aan liep dat ik regelmatig onrust ervoer. Ik wilde graag dat de onrust af zou nemen. Ik ben erg blij met de resultaten van het traject. Naast een stuk inzicht heeft het me ook begrip en handvatten opgeleverd waar ik zeker mee verder kan. Ik ben er nog niet helemaal, het toepassen van de handvatten vraagt oefening en tijd. Maar dat heb ik er zeker voor over. Ik vond de samenwerking heel fijn. Je bent open, eerlijk, direct maar ook heel vriendelijk en begripvol. Ik zou je zeker aan anderen aanbevelen! En wie weet zien wij elkaar ook nog wel eens!


Van nature ben ik een positief ingesteld persoon, maar na een aantal tegenslagen waaronder de belangrijkste het plotseling verbroken worden van mijn relatie, merkte ik dat ik dit niet in m’n eentje te boven zou kunnen komen.Het voelde alsof mijn leven één grote wildwaterbaan was waarbij het water steeds tegen me aan beukte en ik geen grip had op de route.Ik heb toen bij Aster aangeklopt omdat ik wist dat ik geen ellenlang psychologisch traject nodig had. Ik had iemand nodig die mij uit de wildwaterbaan haalde en van mijn leven weer een pleziertocht zou maken. Vanaf de eerste sessie kreeg ik handvatten om mijn leven weer op orde te krijgen. Ik heb vaak gezegd dat meer mensen baat zouden hebben bij deze sessies, zelfs dat ze eigenlijk op scholen of in het bedrijfsleven gegeven zouden moeten worden. Intussen zijn de sessies voorbij. Ze hebben me heel veel rust gebracht. Ik kan steeds weer terugvallen op zaken die ik de afgelopen weken heb geleerd. Het is mij gelukt om uit de wildwaterbaan te stappen. Het water beukt niet meer tegen me aan, ik weet nu ermee om te gaan. Janneke.


In voor mij roerige tijden waarin veel in mijn leven in beweging was, heb ik geleerd van Aster dit te accepteren en vooral op zoek te gaan naar hoe ik me hiertoe kan verhouden. Het is wat het is, pijn is er al. Maar lijden veroorzaak je vaak zelf.  Op een warme, open wijze heeft Aster me aan het denken gezet en me laten nadenken over wat mijn waarde is, wat mijn waarden zijn en hoe ik hier meer naar kan gaan leven. Aster is scherp in haar analyses, durft te confronteren, maar geeft je altijd het gevoel dat je mag zijn wie je bent.    Ik kijk terug op hele, fijne gesprekken en pluk nog iedere dag de vruchten van dit waardevolle contact!

Ik heb zowel een coaching als mindfulnesstraining bij je gevolgd. Beiden hebben voor mij positief effect gehad, hoewel ik van tevoren nog niet precies wist in welke vorm ik dat zou kunnen vinden. De mindfulnesstraining (individueel) heeft me uiteindelijk nog het meeste inzicht gegeven. Al vanaf het intakegesprek voelde ik me op mijn gemak. Ik merkte ook een soort opluchting doordat ik niet meer het gevoel had dat ik er alleen voor stond. Ik heb onze samenwerking eigenlijk precies ervaren zoals je het zelf omschrijft. Je bent direct en transparant naar je cliënt, waardoor er een hele toegankelijke en veilige werksfeer ontstaat en waar zeker ook ruimte is voor humor;)
Ik zou je zeker aanbevelen, je bent een fijne coach en een fijn mens.
Dank je wel voor alles! Lianne.


Soms gooit het leven je obstakels voor de voeten. Nu was ik dat al wel gewend, maar de laatste jaren leek mijn leven meer op een marathon hordelopen, dan op een wandeling met hier en daar een bergje op mijn pad. En toen een volgende horde zich aandiende, voelde ik de uitputting van de marathon en wist ik, het wordt tijd om iemand te zoeken die me aanmoedigt en helpt mijn veerkracht te herpakken. Een zoektocht op internet bracht me al snel bij Aster. Duidelijke teksten op de site, een open gezicht op de foto, ik besloot me over mijn weerstand voor coaches heen te zetten en stuurde een mail. Binnen een uur kreeg ik antwoord en de mogelijkheid elkaar later diezelfde dag nog te spreken. Ik hoorde een frisse stem door de telefoon, iemand die echt leek te luisteren en me begreep en we maakten een afspraak. Die eerste indruk werd in de afspraak die daarop volgde enkel bevestigd. Aster weet van wanten. Ze neemt de tijd en luistert. Geen klokje op tafel dat zegt wanneer je weg moet gaan, maar een oprecht mens met luisterend oor en scherpe observaties. Al snel kwamen we samen tot de conclusie dat mijn hulpvraag niet in een standaard aanpak past, en spraken we af dat ze me aan de zijlijn zou aanmoedigen in mijn marathon. De hordes moesten toch genomen, maar met iemand die je volgt in het traject werd dat toch een stuk makkelijker. Een marathon kun je niet lopen zonder onderweg gevoed te worden, en naast aanmoediging in de vorm van een luisterend oor, bood Aster me ook af en toe de benodigde voeding om verder te kunnen. Dit was altijd in de vorm van een scherpe observatie en terugkoppeling van dingen die ik in mijn gewoonte of vermoeidheid niet meer zag. Die inzichten hebben me weer mogelijkheden laten zien, waar ikzelf al veel langer op een doodlopend spoor zat.  Al snel kon ik op eigen kracht weer door. Maar mocht het in de toekomst nodig zijn, zal ik zeker niet schuwen om nogmaals een beroep te doen op Aster. Juist doordat ze zo gericht is op een persoonlijke aanpak en je niet langer vasthoud dan nodig is. Ze helpt je, je eigen kracht te herpakken en daarop weer verder te gaan. Mirjam de Roo.


Doordat ik al enige tijd last had van mijn onzekerheid en jaloezie door o.a. trauma uit het verleden vond ik het tijd om mijn angsten onder ogen te gaan zien en heb ik me aangemeld bij Aster voor een coaching traject. Vanaf het eerste moment was voor mij de drempel laag om mijn verhaal te kunnen doen.  Het vertrouwen wat Aster me heeft kunnen geven om niet bang te zijn, in te laten zien dat het echt goed komt heeft me nu al ontzettend geholpen. Ik merk dat er al stapjes vooruit gezet zijn!  Wanneer Aster aan me merkt dat ik toch nog vasthoud aan die controledrang, neemt ze me terug naar waar het werkelijk om gaat en laat me keer op keer inzien waar het “struikelblok” zit zonder ook maar te oordelen en dat is fijn. Ik ben nog steeds erg blij dat ik de stap heb durven zetten en dat het me nu al zoveel meer heeft gegeven, dit mede dankzij de hulp van Aster!


Zoekende naar …. Ja, naar wat eigenlijk?….. ….. ben ik via via terecht gekomen bij Aster. De eerste ontmoeting boezemde direct vertrouwen in: een stevige handdruk (viel mij echt op!) en met mijn voornaam begroet worden. Slag één was gewonnen: ik voelde mij welkom.  Na enkele  coachingsgesprekken hebben we samen besloten dat mindfulness mogelijk voor mij het traject zou zijn om datgene te gaan bereiken waar ik naar op zoek was. Ik moest oude patronen doorbreken, minder kritisch naar mijzelf zijn, goed voor mijzelf zorgen! Ik heb geleerd dat reageren via  de automatische piloot, het reageren vanuit een bekend patroon,  niet de juiste manier is. Belangrijk is om e.e.a. om te zetten in een bewuste manier van handelen en reageren. Ik heb geleerd om dingen te aanvaarden. Te laten zijn zoals ze zijn, zoals ze nu zijn. Ook al is het pijnlijk of verdrietig…..de pijn en het verdriet mogen er zijn, maar ik kan nu wel beter met die situaties omgaan. Ik heb geleerd om wat vriendelijker voor mijzelf te zijn. Is alles wat je doet echt op dat moment nodig, of kan je wat tijd inruimen voor jezelf? Moet ik echt zo kritisch naar mij zelf zijn? Mag ik mijzelf wel iets leuks gunnen? Daar ben ik nu groeiende in.  Ik kan een foutje van mijzelf accepteren, ik hoef niet perfect te zijn. Ik heb ook geleerd dat ik ruimte in mag nemen. En zo voelt het nu ook af en toe al; en eerlijk gezegd: nu vooral nog fysiek: ik ben hier! Ik loop hier! Dit gaat groeien, daar ben ik best van overtuigd. Als ik maar doorga met de oefeningen die ik heb meegekregen! Ik ben gemotiveerd! Door de resultaten maar ook door de samenwerking met Aster. Deze heb ik als heel prettig ervaren. Ik voelde mij op mijn gemak (!), ervoer de uitleg bij alles als heel prettig en motiverend, en voelde ook de drive van Aster zelf. Ik raad iedereen die zoekende is zoals ik was, aan om contact te zoeken met Aster! Jos


Ik ben bij Aster terecht gekomen omdat ik graag met een neutraal persoon wilde doornemen hoe ik bepaalde zaken in mijn leven aan moest pakken. Zowel qua zakelijke relaties als persoonlijk. Ik vond het best ‘eng’ om de stap te zetten om het over mezelf te hebben met een professionele coach. Maar al na het eerste gesprek, merkte ik dat ik hiermee verder kon komen i.p.v. zelf blijven nadenken over bepaalde zaken of met vrienden issues te bespreken. Aster is eerlijk en veroordeelt niet. Daarbij geeft Aster handvatten mee die ik meteen in kan zetten in de praktijk. Doordat ik de besproken punten zelf regelmatig door las, bijvoorbeeld vlak voor een spannende dag, merkte ik bij mezelf verandering op. Het gaf me zelfvertrouwen en een boost omdat het voelde dat ik er niet alleen voor stond. Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen en rust gekregen en daarnaast heeft Aster mij laten inzien dat bepaalde eigenschappen bij mijn persoonlijkheid horen en dat dit mij maakt wie ik ben. Terwijl ik dat zelf voorheen niet zo zag.  Ik vond de samenwerking met Aster heel prettig en ik keek ook altijd weer uit naar de volgende afspraak omdat ik dan wist dat ik daarna weer vooruit kon met nieuwe tips en inzichten. Het voelde ook fijn dat ze zich echt verdiept in je.  Daarbij stelde Aster me op mijn gemak zodat alle onderwerpen besproken kunnen worden. Ze is professioneel en to the point. Met de handvatten die ze me tijdens onze sessies heeft gegeven én door deze regelmatig door te nemen en actief in te blijven zetten kan ik verder. Voor mij werkt het goed om een aantal keer per jaar nog een afspraak te maken, omdat ik tussentijds een visie/gesprekspartner nodig heb zodat ik in de goede richting blijf. Ik zou Aster absoluut aanbevelen als coach en dat heb ik inmiddels ook gedaan. Er zijn mensen in mijn omgeving die het een drempel vinden om contact op te nemen met een coach maar ik probeer hen uit te leggen dat Aster iemand is waarbij je je echt op je gemak voelt en dat het de investering meer dan waard is. Het draagt veel bij voor jezelf als persoon in dit leven. Annabel.


Ik meldde mij aan om Mindfulness te benutten richting het verminderen van het constante streven naar presteren en de bijbehorende spanning. Tijdens de training heb ik met name geleerd bewust te zijn van het moment nu; wat zie ik, wat proef ik, wat hoor ik, wat is nu belangrijk. Daarnaast heb ik dit geleerd te combineren met het terugkeren naar dit bewustzijn door middel van ademhaling. De ademhaling is de basis waar je op terug kan vallen wanneer je gedachten weer richting presteren of andere afleidingen gaan. Een andere les is geweest om zaken te accepteren. Wanneer er zich een probleem voordoet. Kijk wat je nu kan doen doen en laat het dan los. Ik heb de training wisselend ervaren. Los van het feit dat we perfect begeleid zijn, verschillende dingen geleerd hebben en een goede uitleg kregen, is meditatie toch iets wat ver van me af blijft staan. Dit heeft ook te maken met het feit dat ik een drukke gedachtegang heb, waardoor het een constante worsteling is om weer terug te gaan naar de ademhaling of te concentreren op het lichaam.  Ik kan de geleerde zaken meenemen in het dagelijks leven door echt bewust te zijn van het nu. Ik had momenten waarop ik vier dingen tegelijk deed. Ik merk dat ik nu regelmatig terugdenk aan wat ik geleerd heb om dan te focussen op 1 ding en daar van te genieten. De samenwerking met Aster was erg fijn. Vanaf het begin voelde ik me al welkom. En dat terwijl ik me buiten mijn comfortzone bevond door een compleet nieuwe uitdaging aan te gaan. Asters uitleg is duidelijk en ze brengt zaken vriendelijk, oprecht doch is streng wanneer nodig. Ook de humor op zijn tijd maakte het een leuke ervaring. Ik zou Aster zeker aanbevelen als trainer bij anderen. Ik denk dat veel mensen plezier kunnen hebben van de manier waarop Aster de lessen geeft en aandachtig luistert. Met vriendelijke groet, de Wijs


Ik heb geleerd dat ik meer met het ‘nu’ bezig moet zijn, zodat ik meer leer genieten van het leven. Ik vond de mindfulness training prettig en ontspannend en het heeft me stof tot nadenken gegeven. Daar moet ik nu mee aan de slag. Regelmatig maak ik gebruik van de 3 minuten adempauze om mijn gedachten achtbaan even op de rem te zetten door alleen te focussen op mijn ademhaling, dat vind ik erg prettig. Ook doe ik dingen bewuster.  De samenwerking was fijn en Aster straalt rust uit. Uitleg van alle onderdelen was duidelijk en er werd ook regelmatig gevraagd of het duidelijk was. Aster stelt kritische vragen die je aan het nadenken zetten. Ik zou Aster door alle bovenstaande factoren  zeker aanbevelen aan anderen! Groetjes Marlice


Ik heb bij Aster een mindfulness traject gevolgd. Tijdens dit traject heb ik geleerd om me te focussen op het ‘nu’. Ik heb geleerd om objectief te kijken naar zaken, zonder hier een (negatief) oordeel over te vellen in mijn eigen gedachten. Ik heb geleerd om onderscheid te maken tussen feitelijkheden en gedachten en gevoel. De training is methodisch en duidelijk opgezet. Ik wist vooraf wat er van mij verwacht zou worden en wat ik van Aster mocht verwachten. De grootste winst is voor mij dat ik geleerd heb om zaken aan te gaan, in plaats ze te vermijden of weg te stoppen. In het dagelijks leven merk ik dat Mindfulness mij rust kan geven. De wereld draait voor ons gevoel snel om ons heen. Mindfulness heeft mij geleerd om even stil te staan bij het ‘nu’.  Als je altijd in de toekomst leeft (of in sommige gevallen in het verleden), vergeet je te genieten van wat er nú gebeurd. Ik heb o.a. geleerd om me te focussen op mijn ademhaling, wanneer ik even tot rust wil komen. Waar ik even aan moest wennen is dat er veel gebruik wordt gemaakt van meditatie in de training. Dit vond ik in het begin lastig, omdat ik hier de rust niet voor had. Maar, oefening baart kunst! Aan het eind van de training heb ik de positieve aspecten van meditatie mogen ervaren. Aster is een openhartige, deskundige trainer. Ik zou de training absoluut aanbevelen voor hen die meer rust / ontspanning willen ervaren in het dagelijks leven en met een nieuwsgierige blik naar de wereld / naar zichzelf willen leren kijken. Aster, nogmaals bedankt voor alles! Groetjes, M.V.


Ik meldde me bij Aster in verband met moeilijkheden in het nemen van stappen om me weer gelukkiger te voelen. Door de inzichten van Aster heb ik op een andere manier naar dingen leren kijken. De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Het was erg fijn om mijn verhaal te kunnen doen en daarbij handvatten te verkrijgen om verdere stappen te zetten. Door de gesprekken met Aster heb ik meer de focus gekregen op wat IK wil en wat goed voor MIJ is. Dit blijft uiteraard een continue proces, maar door de ondersteuning van Aster kan ik daar nu zelfstandig mee verder. Ik zou Aster zeker aanbevelen als coach! (Anoniem).


Onze oudste dochter was al enige tijd van de ‘radar’ af; woonde in een grote stad (compleet het tegenovergestelde van haar vertrouwde omgeving), zwaar depressief en suïcidaal, at nauwelijks en kwam nooit buiten. Uiteindelijk hebben we haar uit deze omgeving kunnen halen en is ze weer thuis komen wonen, wat op de nodige problemen stuitte, zowel voor haar geestelijke toestand, maar ook voor de andere gezinsleden (en dan kwamen er ook nog de nodige praktische problemen bij). Tijdens de gesprekken met Aster bleek dat ze ons handvatten kon aanreiken om de spanning thuis behoorlijk te verminderen. Dankzij de hulp van Aster gaat het inmiddels een stuk beter met onze dochter en zijn er geen spanningen meer thuis. Geholpen worden door Aster ervoeren wij als een van de beste zaken die ons is overkomen, we hebben enorm veel gehad aan de tips en adviezen hoe om te gaan met een kind met zwaar psychische problemen, we zijn ronduit super geholpen! Angela en Herbert


Hallo Aster, al een aantal jaren geleden heb jij me enorm geholpen en de goede richting in gestuurd na mijn besluit om te gaan scheiden van mijn man. Voor mij een zware en intensieve periode, maar wat was ik blij op dat moment de juiste persoon te treffen om dat proces te doorstaan. Inmiddels gaat het goed met mij en de kinderen en ben ik weer gelukkig getrouwd met een fijne, lieve, sterke man. Elke fase heeft me een stukje vooruit geholpen en sterker gemaakt. De gesprekken met jou hebben daar voor een heel groot deel aan bij gedragen. Op den duur wil ik ook met m’n loopbaan een andere richting gaan kiezen, maar dat is een proces waar ik langzaam naar toe aan het groeien ben. Ik had ooit de belofte gedaan nog eens te laten weten hoe het met me ging. Ik was op zoek naar je naam en zag dat je je eigen praktijk begonnen bent. Wat super leuk! Voor mij de gelegenheid om je bij deze heel erg te bedanken voor de goede hulp en steun van toen! :-)) Veel groeten, (naam geanonimiseerd).


Karin: mijn altijd lieve dochter begon op haar vijftiende te veranderen.
Mijn partner en ik dachten dat het normaal was voor een puber. Tot het steeds moeilijker werd een goed contact met haar te houden. Ze bleef  ’s nachts weg, loog over zaken en werd een vreemde voor ons. Als we haar ergens mee confronteerden, ontstond er enorme ruzie. We hebben een vreselijke tijd doorgemaakt. Uiteindelijk kwamen we bij Aster terecht. Eindelijk iemand die me begreep. Elke keer als ik bij Aster was geweest, kon ik er tegenaan, was ik opgelucht en had ik de kracht om er weer wat van te maken. Met vrienden kon ik er niet over praten, zij hadden niet deze problemen met hun kinderen en begrepen het niet. Na enkele gesprekken wist ik hoe om te gaan met mijn heftige puberdochter. Ze is en blijft een puber, maar nu met normale puberproblematiek. Het is weer gezellig thuis. Ik weet nu hoe ik er als moeder voor haar kan zijn, dankzij Aster.

Ik had problemen met mijn enige (volwassen) dochter. Er was even geen contact meer wat me veel pijn deed. Aangezien ik er zelf niet uit kwam en gesprekken met mijn zus en vrienden er zeker niet beter op werden heb ik voor mezelf hulp gezocht bij Aster. Dat was een schot in de roos. Ze is direct en dat was net wat ik nodig had. Ze gaf me goede tips om mijn oude pijn niet te gebruiken in de relatie met mijn dochter en dat is goed uitgepakt. Ik kan me geen betere samenwerking dan met Aster voorstellen. Aster ging mee in mijn denkwijze en wist daar meteen op cruciale dingen een verandering in aan te brengen. Dit deed ik natuurlijk zelf, maar doordat ze wist wat ik nodig had ging het vanzelf. Aster is heel constructief en verhelderend. De relatie met mijn dochter was altijd heel hecht. Nu de navelstreng is doorgeknipt is het beter geworden. Ik heb mijn lieve dochter weer terug en zie nu dat mijn oude pijn verwerkt is.


Het was een grote stap om hulp te zoeken, maar wat was het een opluchting om met iemand te praten die mij echt begreep en mij niet veroordeelde, maar mij de juiste richting en handvatten aanreikte!